donderdag 1 september 2011

Ronde 4 van de #Kunstlinie actie

4.    Schilderen
Het antwoord van deze ronde is, kwasten. Die worden natuurlijk veel gebruikt bij schilderen en dat wordt binnen de afdeling beeldende kunst van de Kunstlinie veel gedaan. Hieronder vind je meer informatie over schilderen bij de Kunstlinie en schilderen in het algemeen.


Zelf schilderen of een andere  beeldende kunst opleiding volgen  bij de Kunstlinie:


Schilderen volgens wikipedia:
Schilderkunst is een vorm van beeldende kunst waarbij een kunstschilder pigment (kleurstof) in een vloeibaar medium op een oppervlak (drager) aanbrengt. Dat oppervlak is in het algemeen een op een spieraam opgespannen doek (canvas) gemaakt van linnen, ongebleekt katoen of halflinnen. De ondergrond kan ook van houtpapierkartonsteenmetaal of kunststof gemaakt zijn.
Het fundamentele verschil tussen schilderkunst en andere tweedimensionale kunstvormen is dat schilderkunst werkt met in een vloeistof (schildermedium) opgeloste (geëmulgeerde) pigmenten. Door menging kunnen ontelbare nuances en schakeringen van kleur en intensiteit bereikt worden. De lagen kunnen dun of dik (pasteus) opgebracht worden. Schilderkunstige uitingen zijn vaak opgebouwd uit meerdere transparante lagen en contrasterende kleurvlakken, terwijl tekentechnieken en grafiek in eerste plaats met lijnen werken en meestal direct dekkend uitgevoerd worden. De grenzen zijn soms niet scherp te trekken. Bijvoorbeeld van een 'penseeltekening' is moeilijk te zeggen of het een tekening is of een schildering.
Bron: wikipedia


Klik hier voor meer informatie over de actie