zaterdag 3 september 2011

Ronde 12 van de #Kunstlinie actie



12.Video
Het antwoord van deze misschien ietwat lastig te raden ronde is green screen. Bij de cursussen van de Kunstlinie op het gebied van video leer je ook veel over de werking en mogelijkheden van een green screen. Hieronder de linkjes naar de cursussen en achtergrond informatie over video.


Stopmotion video gemaakt tijdens de culturele zondagen afgelopen zomer.

Zelf  vide’s maken  bij de Kunstlinie:

Video volgens wikipedia:
Video (letterlijk "ik zie" (Latijn), van videre, "zien") is een techniek om bewegende beelden als een elektronisch signaal weer te geven. Een videosignaal wordt geproduceerd door een videocamera en weergegeven door een televisietoestel. Een videosignaal kan worden uitgezonden (draadloos of via de kabel) en op eenvideorecorder (die kortweg ook wel 'video' wordt genoemd) worden opgenomen.
Film (in de strikte betekenis) is in tegenstelling tot video niet elektronisch, maar fotografisch. Film bestaat in feite uit een serie dia's. Tegenwoordig overlapt het woord "video" de term "film".
Televisie is bij niet-live-uitzendingen door de opname, montage en weergave een toepassing van video, waarbij het videosignaal via zenders of kabel verzonden wordt.