maandag 5 september 2011

en de winnaar van de flipcamera is.....

en de winnaars van 4 september zijn.....

Ronde 13 - @RoelfienM - 3 mooie kunstboeken
Ronde 14 - hij was wat lastig om precies te raden en dat is dus ook niet gelukt dus geen winnaar
Ronde 15 - Jim Hoogerhout - Vrijkaartjes voor de voorstelling van Ali B.
Allemaal van harte gefeliciteerd en je weet het, als je minimaal 3 keer meespeelt maak je al kans op de flipcamera. Wij nemen via twitter, facebook of hyves contact met de prijswinnaars op om de prijzen toe te sturen.

Heb jij een leuk idee hoe we een volgende keer een #Kunstlinie actie kunnen organiseren? Laat het ons dan weten via twitter, facebook of hyves. We houden wel van een beetje creativiteit ;-)



Vanavond om 20.00 maken we de winnaar van de ontzettend leuke en vooral handig Flipcamera bekend. 


En vergeet natuurlijk niet de cultuurnacht van volgende week zaterdag. Dat wordt ook supergezellig http://cultuurnachtalmere.blogspot.com/

zondag 4 september 2011

De laatste ronde van de Kunstlinie actie


15.    Kunstlinie

Kunstlinie is het juiste antwoord van deze ronde simpelweg omdat we er trots op zijn. Het gebouw, de cursussen die we geven, de docenten, de activiteiten in de verschillende almeerse wijken. Meer weten of dit jaar onderdeel uitmaken van de Kunstliniefamilie? Meld je dan aan voor een cursus: op www.dekunstlinie.nl, want er zoveel leuks en moois te leren. 

Bedankt allemaal voor het meespelen en morgen staan de winnaars van vandaag weer online. Morgenavond laten we weten wie de ontzettend leuke flipcamera heeft gewonnen. 

Ronde 14 van de #Kunstlinie actie


14.    Schrijven
Het enige juiste antwoord dat bij de foto uit deze ronde hoort is, schrijven. Creatief leren schrijven is één van de cursussen die juist voor volwassenen aangeboden wordt bij de Kunstlinie.

 Zelf leren schrijven bij de Kunstlinie:

Schrijven volgens wikipedia:
Schrijven is de weergave van een taal in een tekstuele medium door het gebruik van een verzameling van tekens of symbolen (dat bekend staat als eenschrift).[1] Schrijven wordt onderscheiden van illustratie, zoals grottekeningen schilderen, niet-symbolische manieren om de taal te bewaren door gebruik te maken van niet-tekstuele media, zoals magneetband.

Schrijven is een uitbreiding van de menselijke taal in de tijd en de ruimte. Schrijven is waarschijnlijk in oude culturen begonnen als een bijproduct van politieke expansie. Deze oude culturen hadden een betrouwbaar middel nodig voor het overbrengen van informatie van de periferie naar het centrum. Men hield een (financiële) boekhouding bij, schreef historische gegevens op en soortgelijke activiteiten. Rond het 4e millennium voor Christus, ontgroeide de complexiteit van de handel en administratie de mogelijkheden van het menselijk geheugen en werd schrijven een meer betrouwbare methode voor het in een permanente vorm registreren en presenteren van transacties.[2] Zowel in Meso-Amerika als in het Oude Egypte zou het schrijven zich kunnen hebben ontwikkeld uit het bijhouden van kalenders en de politieke noodzaak voor het registreren van historische en natuurlijke gebeurtenissen.
Bron: Wikipedia






en de winnaars van 3 september zijn.....


Ronde 10 - Marga Keuvelaar - Cadeau abonnement op het blad Kunst
Ronde 11 - James Stephen - Kaartjes voor OPA (open podium Almere)
Ronde 12 - Ondanks de vele inzendingen is het juiste antwoord niet geraden. 

Allemaal van harte gefeliciteerd en je weet het, als je minimaal 3 keer meespeelt maak je al kans op de flipcamera. Wij nemen via twitter, facebook of hyves contact met de prijswinnaars op om de prijzen toe te sturen.

Andere prijzen die je trouwens nog kunt winnen zijn vrijkaartjes voor Ali B.,  (Kunst)boeken, tijdschrift abonnement op het blad 'Kunst', en nog een inspirerend boek.


Meer kunst en cultuur ervaren? Neem dan volgende week (10 september) een kijkje bij de cultuurnacht. 

Ronde 13 van de #Kunstlinie actie

13.Kunstbus
Het antwoord van deze ronde is Kunstbus. De Kunstlinie rijdt met deze bus geregeld door Almere om kunst en cultuur ook de wijk in te brengen. De bus wordt ingezet voor diverse projecten. Lees hierover meer via onderstaande link.



Community arts
Je hebt de gele Kunstbus vast wel eens zien rijden. Deze bus bezoekt Brede Scholen en wijkcentra in Almere en biedt ook op die plekken korte cursussen aan. Daarnaast doen we speciale projecten zoals thematische verlengde schooldagen, mozaïekprojecten of fotografie- en multimediaprojecten. 

Lees hierover meer via onderstaande link.

zaterdag 3 september 2011

Ronde 12 van de #Kunstlinie actie



12.Video
Het antwoord van deze misschien ietwat lastig te raden ronde is green screen. Bij de cursussen van de Kunstlinie op het gebied van video leer je ook veel over de werking en mogelijkheden van een green screen. Hieronder de linkjes naar de cursussen en achtergrond informatie over video.


Stopmotion video gemaakt tijdens de culturele zondagen afgelopen zomer.

Zelf  vide’s maken  bij de Kunstlinie:

Video volgens wikipedia:
Video (letterlijk "ik zie" (Latijn), van videre, "zien") is een techniek om bewegende beelden als een elektronisch signaal weer te geven. Een videosignaal wordt geproduceerd door een videocamera en weergegeven door een televisietoestel. Een videosignaal kan worden uitgezonden (draadloos of via de kabel) en op eenvideorecorder (die kortweg ook wel 'video' wordt genoemd) worden opgenomen.
Film (in de strikte betekenis) is in tegenstelling tot video niet elektronisch, maar fotografisch. Film bestaat in feite uit een serie dia's. Tegenwoordig overlapt het woord "video" de term "film".
Televisie is bij niet-live-uitzendingen door de opname, montage en weergave een toepassing van video, waarbij het videosignaal via zenders of kabel verzonden wordt.

Ronde 11 van de #Kunstlinie actie

11.Boetseren
Het enig juiste antwoord van deze ronde is, boetseren. Ook bij de Kunstlinie worden hierin cursussen gegeven. Hieronder vind je de link naar de cursussen en wat meer info over boetseren.

Zelf boetseren bij de Kunstlinie

Boetseren volgens wikipedia:
Boetseren is een bewerking die wordt beoefend als hobby of als onderdeel van een beroep zoals beeldhouwermodelleur of requisiteur, waarbij men met de hand vormen maakt van een zachte massa, bijvoorbeeld boetseerklei, boetseerwasplasticine of brooddeeg. In ruimere zin kan ook het modelleren met gips hieronder begrepen worden.
Bron: wikipedia

Docent van de Kunstlinie aan het woord:
Een film maken of je eigen website bouwen
Alles is mogelijk in de hypermoderne multimediaruimte van de Kunstlinie

Lijkt het je leuk om een film te maken, jezelf op de cover van een tijdschrift te zetten of je eigen website te ontwerpen? Wil je je eigen ringtone componeren en opnemen? Of wil je opnames maken met je band? Kom eens kijken in de prachtige multimediaruimte van de Kunstlinie waar je alle kanten van het mediavak kunt ontdekken.

Meiden, mode en media
Een nieuwe cursus voor meiden die geïnteresseerd zijn in media en mode. Onze docenten laten je spelenderwijs kennismaken met het mediavak. Stapsgewijs leer je wat er komt kijken bij het ontwerpen van een tijdschriftcover, een advertentie of een label voor een shampoomerk. Eerst leer je omgaan met een digitale camera. Je maakt een foto van jezelf die je vervolgens gaat uitsnijden en bewerken in fotoshop. Met onze moderne Apple software kun je in korte tijd de mooiste composities maken. Je gaat ook een website ontwerpen en bouwen zodat je jezelf en je werk kan presenteren. Daarna gaan we de catwalk op. Jullie gaan elkaar interviewen over je favoriete kleding. Daar maken jullie een videoverslag en een film van. Aan het eind kun je met recht trots zijn op jezelf, want dan heb je een echte mediaproductie gemaakt.
Hippe beats opnemen met Garageband
De mogelijkheden van het Apple programma Garageband zijn ongekend. Componeer je eigen muziek of kom met je band nummers opnemen. Uiteraard onder begeleiding van onze professionele docenten. Met de moderne technieken van Garageband kun je je tracks een strakke groove meegeven. Je maakt hippe beats en muziek die je opslaat op mp3 of als ringtone. De opnames neem je kant en klaar mee naar huis. 

en de winnaars van 2 september zijn.......


Ronde 7 - zeehaai @zeehaai - 3 mooie kunstboeken 
Ronde 8 - Jorrit Elsinga @jorritElsinga - cadeau abonnement op het blad 'Kunst'
Ronde 9 - Joni Fleischer - vrijkaartjes voor theaterstuk Vincent en Theo 

Allemaal van harte gefeliciteerd en je weet het, als je minimaal 3 keer meespeelt maak je al kans op de flipcamera. Wij nemen via twitter, facebook of hyves contact met de prijswinnaars op om de prijzen toe te sturen.

Andere prijzen die je trouwens nog kunt winnen zijn vrijkaartjes voor Ali B., OPA kaartjes, (Kunst)boeken, tijdschrift abonnement op het blad 'Kunst', vrijkaartjes voor het theaterstuk Vincent en Theo en nog meer inspirerende boeken.



Vergeet niet om vandaag langs te komen bij de open dag van de Kunstlinie van 11-15. Hier is het programma en als het vandaag niet lukt dan is er volgende week (10 september) de cultuurnacht om je kunst en cultuur hart mee te vullen. 

Ronde 10 van de #Kunstlinie actie


10. Dans:
Het antwoord van deze detailfoto is: Spitzen. Spitzen worden gebruikt bij ballet wat een onderdeel is van dans. Hieronder vind je meer informatie over dans bij de Kunstlinie en dans in het algemeen. 

Dans bij de Kunstlinie:
http://www.youtube.com/watch?v=vNo8lwOzUl8

Zelf dansen bij de Kunstlinie?

Dans volgens Wikipedia:
Dans (van het Franse danse) is een sportkunstvorm of een sociaal gebeuren dat meestal op beweging duidt van het lichaam, vaak in combinatie met muziek. Het wordt gebruikt als een vorm van emotionele expressie, sociale interactie of in een spirituele of uitvoerende vorm.
Dans kan gezien worden als een manier van non-verbale communicatie tussen mensen maar wordt ook door dieren gebezigd (paringsdansen). Figuurschaatsen, gesynchroniseerd zwemmen en ritmische gymnastiek zijn disciplines in de danssport. Ook vechtsporten worden soms gezien als een vorm van dans. Beweging in niet-levende objecten kan ook gezien worden als dansen, bijvoorbeeld het bewegen van de bladeren aan een boom. Daarnaast wordt dans ook veel gebruikt bij andere podiumkunsten zoals musicals.

Definities van wat dans precies is, zijn afhankelijk van sociale, culturele, esthetische, artistieke en morele overwegingen in een samenleving. Soorten variëren van streekgebonden dansen zoals volksdansen en flamenco en internationale dansen zoals latin en tango tot klassiek ballet. Dans kan voor het eigen plezier, voor een groep of voor een publiek worden uitgevoerd. Het kan ook ceremonieel gebruikt worden of erotisch. Dansbewegingen kunnen op zichzelf staand betekenisloos zijn, zoals bij ballet of internationale dans, maar als er een ritme in wordt gemaakt kan er een verhaal mee worden verteld. Dans kan ideeën laten zien of verhalen vertellen.

Dans is door de jaren heen in veel verschillende stijlen uiteengelopen, van break dance en krumping tot modern en Vaganova. Ongeacht de stijl is er één overeenkomst: het is niet alleen beweging en flexibiliteit, maar ook anatomie. Als de juiste spieren niet worden gebruikt, kan dit tot ernstige blessures leiden.
Choreografie is de kunst van een dans creëren. Een persoon die een choreografie maakt (choreografeert), staat bekend als een choreograaf.
Bron: wikipedia

Cursist van de Kunstlinie aan het woord:
Naam:                    Kelly van Rijs
Leeftijd:                 19 jaar
Opleiding:            Dans

,,Ik ben zowat opgegroeid met de Kunstlinie”
Ik ben als 5 jarige meisje begonnen met dansen dankzij mijn ouders. Zij hebben mij op het CKV gezet om creatief bezig te zijn. En sinds dien ben ik verbonden met de Kunstlinie. Ik dans nu al een tijdje in de selectieklas. Ik ben echt een streetdance meisje. En het mooie van zo’n selectie klas is dat je alles vanaf ballet tot hiphop krijgt. Dus ik leer zoveel dingen waarvan ik nooit wist dat ik dit zo leuk zou vinden.
Ik voel me zo op mijn gemak bij de Kunstlinie. Het is een fijne en plezierige omgeving. Daarom kom ik er ook zo vaak. Ik ben bijna 8 uur per week hier te vinden. Dit is een mooi gebouw en er lopen hier fantastische mensen rond. En zo’n instituut wil je gewoon niet kwijt.
Als ik dans ben ik mezelf. Dat doet me zo goed. Van mezelf ben ik best verlegen en stil. Maar met dansen kan ik me helemaal laten gaan 

vrijdag 2 september 2011

Ronde 8 van de #Kunstlinie actie



9. Theater
Het juiste antwoord van deze ronde is doek. De link naar theater binnen de Kunstlinie is dan natuurlijk snel gelegd. Hieronder wederom een paar cursussen maar ook een fascinerende lijst met allerlei soorten theater.

Zelf theater maken bij de Kunstlinie:


Theater volgens wikipedia:
Theater is een verzamelnaam voor de kunstvormen die levende voorstellingen voor publiek maken.

Bron: Wikipedia

Cursist van de Kunstlinie aan het woord:
Naam: Imke Zeinstra
Leeftijd: 19 jaar
Opleiding: Theater

,, Ik ben zowat opgegroeid met de Kunstlinie!”
Vanaf mijn achtste levensjaar is kunst en cultuur een belangrijk onderdeel in mijn leven. Gedurende mijn opvoeding vonden mijn ouders het van belang dat ik hiermee in aanraking kwam en wist dan ook al snel het toenmalige ckv te vinden. In eerste instantie heb ik mij georiënteerd binnen diverse disciplines waarbij ik elk kwartaal kennis maakte met een nieuwe kunstvorm. Denk hierbij aan dans, toneel, zang en beeldende vorming. De vonk is overgeslagen bij toneel en dans en vanaf dat moment ben ik wekelijks te vinden in de Kunstlinie. Maar niet alleen Imke is aangestoken met het Kunstlinie virus ook haar zusje volgt bij ons dansles, haar moeder beeldhouwen en haar vader theatersport.
De kracht van de Kunstlinie ligt in het feit dat dit een super mooi gebouw is. Alle disciplines zitten in een gebouw en dat maakt de Kunstlinie heel erg uniek en speciaal. Het is ook de meest toegankelijke plek in Almere om een cursus te volgen.
Ik leer zoveel bij de Kunstlinie. Je leert met je teksten om te gaan en hoe je echt je personage wordt. Daar haal je veel kracht uit. En je wordt heel erg goed begeleidt bij je persoonlijke ontwikkeling als acteur. Talentontwikkeling is een geleidelijk proces, ik kan mij nu veel beter inleven in een personage dan vroeger. Het verandert ook van je tekst opdreunen naar echt iets spelen. Daarnaast heb ik een passie voor theatrale fotografie en wil daar ook graag verder mee. Ik zal aankomend seizoen starten met de kunstacademie.

Ronde 8 van de #Kunstlinie actie



8.    Edelsmeden
Het juiste antwoord dat je had moeten geven om deze ronde te kunnen winnen is ring. De link naar de Kunstlinie zijn de lessen edelsmeden. Hieronder de linkjes naar de edelsmeed cursussen van de Kunstlinie en de achtergrond van edelsmeden volgens wikipedia.

Jouw edelsmeedkunst bij de Kunstlinie

Edelsmeden volgens wikipedia:
De edelsmeedkunst is een kunstzinnig vak uitgeoefend door een edelsmid. De edelsmid is als metaalbewerker gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van sieraden en metalen (gebruiks-)voorwerpen in meestal edele metalen, zoals goud, zilver, platina en tegenwoordig ook meer in palladium en zelfs roestvast staal en metalen als titanium.
De term edel in edelsmid kan gezien worden als verwijzing naar de verbruikte materialen: edel, vanwege het gegeven dat het materiaal niet corrodeert en/of als verwijzing naar het niet alleen vakmatig bezig zijn met het (goud- en zilver-)smeden, maar er ook nog de dimensie van het ontwerpen, zeg maar: de kunst aan het sieraad toe te voegen.

Vaak verwerkt de ontwerper andere mineralen zoals (edel-)stenen als diamant, korund, opaal en toermalijn, maar ook email (glazuur) in zijn unieke creaties. Allang heerst er eigenlijk geen taboe meer op het verbruik van wat voor materiaal dan ook.
De edelsmid maakt sieraden door metalen te bewerken met gespecialiseerde gereedschappen, of, wanneer nodig, te verhitten om deze metalen te kunnen vervormen. Voor sommige sieraden worden matrijzen gemaakt waarin gesmolten metalen worden gegoten.

Het maken en bewerken van deze sieraden is arbeidsintensief, de materialen zijn van hoge kwaliteit en duurzaam, zijn creaties zijn vaak uniek. Ook is de edelsmid vaak de bedenker of ontwerper van het sieraad.
Bron: Wikipedia

Kennismaken met de opleiding Edelsmeden van de Kunstlinie:
Met de introductiecursus leert de cursist eerst een aantal basistechnieken van het goudsmeden: ontwerpen, zagen, vijlen, schuren en polijsten. U bepaalt zelf of u in onedele metalen of in zilver wilt werken. Deze opleiding is voor velen de opstap naar de langere cursus goudsmeden. Nieuwe cursisten krijgen tijdens de eerste les een werkboek en een basispakket met o.a. zaagjes en schuurpapier uitgereikt, waarmee u ook thuis kunt werken aan uw sieraden. 

De winnaars van 1 september


Ronde 4 - Het antwoord is helaas niet niet geraden
Ronde 5 - Juliette Malaika- 3 mooie kunstboeken
Ronde 6 - Wendy de Droog @WendydeDroog - 2 kaartjes voor OPA (open podium Almere)

Allemaal van harte gefeliciteerd en je weet het, als je minimaal 3 keer meespeelt maak je al kans op de flipcamera. Wij nemen via twitter, facebook of hyves contact met de prijswinnaars op om de prijzen toe te sturen.

Andere prijzen die je trouwens nog kunt winnen zijn vrijkaartjes voor Ali B., OPA kaartjes, (Kunst)boeken, tijdschrift abonnement op het blad 'Kunst', vrijkaartjes voor het theaterstuk Vincent en Theo en nog meer inspirerende boeken.

Ronde 7 van de #Kunstlinie actie


7.    Tekenen
Het antwoord dat bij deze ronde hoort is potlood en is verbonden met de tekenlessen van de Kunstlinie. Hieronder vind 
je linkjes naar de tekenlessen van de Kunstlinie en weetjes over tekenen in het algemeen.


Zelf tekenen of een andere beeldende kunst opleiding volgen  bij de Kunstlinie:

Tekenen volgens wikipedia:
Tekenkunst kan opgesplitst worden in enerzijds het waarnemingstekenen ("tekenen naar de natuur") waarbij de kunstenaar tekent naar de zichtbare werkelijkheid en tracht natuurgetrouw weer te geven wat hij ziet, en anderzijds verbeeldingstekenen ("tekenen naar de verbeelding") het tekenen van wat de kunstenaar aanvoelt, hoe hij de realiteit op dat ogenblik ervaart of wat hij er in ziet, oftewel abstracte of geabstraheerde tekenkunst. Een tekening kan helemaal voorstellingsloos zijn, of kan een verwerking of interpretatie van een voorstelling zijn.
Tekeningen worden gemaakt met grafietpotloodhoutskoolcontépotlood, siberisch krijtpastel of inkt. Hoewel het een tekentechniek lijkt te zijn, wordt de pasteltechniek officieel ingedeeld bij de schildertechnieken. Pentekeningen worden gemaakt met een tekenpen of een rietpen, en inkt of bister. Vóór de uitvinding van het potlood werd er vaak getekend met een zilverstift op geprepareerd papier. Ook kan getekend worden met een penseel en Oost-Indische inkt, of eventueel metverf. Als er een combinatie van inkt en water wordt gebruikt, spreekt men van een gewassen (pen)tekening. Hierbij worden lichtere partijen ingeschilderd met een verdunde oplossing van de tekeninkt of waterverf De drager is meestal papier of karton, maar ook hier zijn talrijke uitzonderingen op.
Dikwijls dient de tekening als voorstudie voor een op een later tijdstip te vervaardigen schilderij of beeld. Het gaat dan om voorbereidende schetsen. Door hun onderzoekend karakter zullen tekeningen sneller tot de essentie doordringen, zijn ze spontaner en gevoeliger. De kunstenaar kan in een tekening zijn grenzen verleggen en op onderzoek gaan naar wat voor hem of haar belangrijk is.
In de 20e eeuw heeft de tekenkunst de status van een zelfstandige kunstvorm gekregen. De tekeningen die daarbij ontstaan worden 'autonome tekenkunst' genoemd.
Bron: Wikipedia

Docent van de Kunstlinie aan het woord:
Ben je gek op tekenen, schilderen en kleien? Kom dan eens kijken in het kleuteratelier of het kinderatelier van de Kunstlinie. Onze ervaren docenten weten precies hoe ze kleuters op een speelse manier in aanraking kunnen brengen met beeldende kunst. Het kinderatelier is de kweekvijver voor de talentenklas van het jongerenatelier.

Docent Daniëlla van Eembergen heeft een praktijk als beeldend kunstenaar. Daarnaast is ze al 12 jaar docent bij de Kunstlinie. Ze vertelt waarom ze het zo leuk vindt om kinderen te begeleiden bij hun eerste schreden op het pad van de beeldende kunsten. "Werken met kinderen is totaal anders dan werken met volwassenen. Ze zijn nog zo onbevangen, daar speel ik op in. Ik ga uit van een kunstwerk, een kunstenaar of een stroming. Ik laat ze dingen zien en lok hun reacties uit. Daar haak ik op in en zo leer ik ze hoe een werk tot stand komt en hoe ze naar kunst kunnen kijken."

donderdag 1 september 2011

Ronde 6 van de #Kunstlinie actie



6.    Fotografie
Voor de echte kenner was deze ronde een eitje. Het antwoord moet zijn lens. Het is namelijk een detail van een camera lens. De link naar fotografie is dan natuurlijk ook snel gelegd. Voor een aantal docenten van de Kunstlinie is fotografie hun grote liefde en daar vertellen ze dan ook met passie over in hun lessen en laten je zelf ervaren hoe leuk het is voor jong en oud.

Zelf fotograferen bij de Kunstlinie:

Fotografie volgens wikipedia:
Fotografie is het met behulp van licht en andere vormen van straling vervaardigen van afbeeldingen van voorwerpen en verschijnselen. Het woord is afgeleid van het Grieks en betekent letterlijk schrijven met licht (φωτὸς, (phootos), van: φῶς (foos): licht, en γράφω (grafoo): schrijven).
Iemand die (beroepsmatig) fotografie verricht noemt men een fotograaf. Sinds de intrede van de digitale fotografie bestaat er een verschil tussen het nemen van een foto en het maken van een foto. Zeker met de huidige digitale techniek zijn er steeds meer mensen die met een foto-bewerkingsprogramma foto's maken. Hiervoor is niet noodzakelijk een fotocamera nodig; men kan bestaande foto's makkelijk bewerken tot een eigen product. Echter, voor het nemen van een foto maakt men wel degelijk gebruik van een camera. Een afdruk van een voorwerp dat direct op lichtgevoelig materiaal gelegd is en vervolgens belicht, is een fotogram.

Cursist van de Kunstlinie aan het woord
Naam:                    Klarien Mooijaart
Leeftijd:                 47 jaar
Opleiding:            Basiscursus Digitale fotografie
Ik en mijn gezin wonen ruim 10 jaar in Almere. Mijn vrouw en zoon zijn volgens eigen zeggen erg ‘Kunstlinieminded’! Mijn vrouw zit al jaren bij de Kunstlinie op les, ze heeft al deelgenomen aan de cursussen keramiek, gitaar, piano en digitale fotografie en mijn zoon Florian van 11 jaar zit sinds een jaar op pianoles.

Ik kon dus niet achterblijven. Met de aanschaf van een nieuwe digitale camera was het tijd om mij in te schrijven voor een cursus fotografie. Ik wilde meer te weten komen over mijn nieuwe camera en wat ik daarmee allemaal kan doen. De cursus is heel nuttig en leuk om te doen. Ik krijg hele praktische tips. De docent doet het heel goed, ze geeft heel helder les.

Na elke les krijgen we praktijkopdrachten mee naar huis. De lessen zijn gelukkig om de twee weken zodat ik ook echt tijd heb om aan de opdrachten te werken. Ik heb een drukke baan waardoor het lastig zou zijn als ik elke week weer een andere opdracht zou moeten doen.

Tijdens de les bespreken we gezamenlijk elkaars werk, dat is heel leerzaam. Aan het einde van de cursus hebben we een praktijkdag. We gaan dan met de groep naar buiten om in de stad te fotograferen. Daar kijk ik erg naar uit en hopelijk werkt het weer dan ook mee. De cursus is nu voor de helft voorbij. Waarschijnlijk schrijf ik me ook voor de vervolgcursus in. Er is nog zo veel te ontdekken. Ik wil mijn camera en de mogelijkheden zo goed mogelijk onder de knie krijgen.

Ronde 5 van de #Kunstlinie actie

5.    Muziek
Het antwoord van deze ronde is, piano en dat staat symbool voor de muzieklessen van de Kunstlinie. Hieronder vind je meer info over muzieklessen bij de Kunstlinie en muziek in het algemeen.

Muziek bij de Kunstlinie:

Zelf muziek maken bij de Kunstlinie:

Muziek volgens wikipedia:
Muziek is een kunstvorm die gebruikmaakt van klanken, geschikt in een bepaalde tijdsduur. Om muziek te maken wordt gebruik gemaakt van de elementen toonhoogteritmegeluidssterkte (muzikale dynamiek), klankkleur en textuur (monofoniepolyfonie e.d.), maar ook stilte. Het woord is afgeleid van het Griekse μουσική (mousikè), 'kunst van de Muzen'.
Voor zover bekend hebben alle culturen in alle tijden muziek gekend, maar omdat deze kunst op verschillende plaatsen en in verschillende tijden steeds weer anders beoefend (en ervaren) werd en wordt, is er geen eensgezindheid omtrent de definitie van muziek: wanneer is iets muziek en wanneer niet? Het uiteindelijke antwoord op deze kernvraag verschilt bij de diverse muziektheoretici en filosofen. Dit verklaart wel de grote verscheidenheid aan muziekstijlen door de tijden heen, in diverse (sub)culturen.
Het is echter wel een onomstreden feit, dat het bij muziek altijd om het hoorbare (of het ontbreken daarvan) gaat, in tegenstelling tot het zichtbare in debeeldende kunsten. Muziek is een tijdskunst, met hoorbare (geluidenklankentonen) of onhoorbare (stiltespauzes) elementen in opeenvolging of tegelijkertijd. Daarnaast worden geluiden alleen tot muziek gerekend als iemand de bedoeling heeft muziek te maken. Muziek kan dus niet 'per ongeluk' worden gemaakt. Daarmee is muziek nauw verwant aan poëzie, waarbij de beide elementen van zichtbaar en hoorbaar verenigd worden, hetgeen bijgeschreven muziek eveneens het geval is. Een ander woord voor muziek (als creatie) is toonkunst.
Bron: Wikipedia

Cursist van de Kunstlinie aan het woord:
Naam:                    Marleen
Leeftijd:                 Pre-talentenklas Viool
Opleiding:            11 jaar
,, De Kunstlinie is voor mij dé plek om muziek te maken. Als dit weg zou gaan zou ik echt balen!”
Ik ben begonnen met viool te spelen toen ik 5 jaar was, bij het toenmalige CKV. Daarnaast volgde ik de opleiding peuterdans. Uiteindelijk heb ik voor viool gekozen omdat ik vioolmuziek zo mooi vond en verliefd werd op het instrument.  
Inmiddels heb ik 6 jaar les bij de Kunstlinie en speel nu mee in het JOA (Junior Orkest Almere). Omdat ik graag in een orkest wilde spelen ben ik begonnen met de les haren en snaren om mij goed voor te bereiden op de audities.
Vervolgens werd ik gevraagd om auditie te doen voor de pre-talentenklas en tot mijn verbazing werd ik toegelaten! Daarnaast ben ik gaan zingen in het kinderkoor en in het talentenkoor. Ik ga ook mijn best doen om later te worden aangenomen bij het conservatorium. Regelmatig treed ik op tijdens festivals, evenementen en open dagen van de Kunstlinie. Ik ben altijd voor elk optreden wel zenuwachtig. Zelfs als het heel erg klein en besloten is.
De Kunstlinie is een soort 2de thuis geworden van mij. Ik ben er 4 dagen in de week te vinden. Ik zou me ook geen leven zonder muziek of de Kunstlinie kunnen voorstellen. De wereld zou zo saai zijn! De Kunstlinie is een rode draad in ons gezin. Mijn zussen en ouders volgen hier ook een cursus!