dinsdag 23 augustus 2011

De Kunstlinie opnieuw maatschappelijk betrokken bij zomerschool

donderdag 28 juli 2011

Kunstencentrum De Kunstlinie is partner van de Almeerse Scholen Groep (openbaar onderwijs in Almere) in de zomerschool. In het kader van het project onderwijstijdverlenging organiseert de ASG deze zomer voor de tweede keer op rij de zomerschool. De zomerschool zal plaatsvinden van dinsdag 16 augustus t/m dinsdag 30 augustus.

Leerlingen met een leerachterstand uit het basisonderwijs (groep 6 en 7) gaan de laatste drie weken van de zomervakantie al naar school om vooral op taal- en rekengebied hun kennis bij te spijkeren. Het is daarbij van belang dat het ochtendprogramma van de scholen, dat bestaat uit taal en rekenen, aansluit bij het middagprogramma in De Kunstlinie. De docenten zagen onmiddellijk mogelijkheden om meten, breuken, verhoudingen, procenten of  woordenschat terug te laten komen in hun kunstonderwijsaanbod. Variërend van dans, het schrijven van rap- en theaterteksten tot 'geanimeerde' rekensommen.

De leerlingen van de zomerschool komen acht middagen naar De Kunstlinie om workshops in verschillende disciplines te volgen. Daarbij kunnen ze gebruik maken van alle faciliteiten die het gebouw te bieden heeft. Ze kiezen per week één workshop die ze op twee middagen gedurende 2 uur gaan volgen. Ze kunnen kiezen uit ondermeer theatersport, taaldrukken, beeldende kunst 2d (zoals tekenen en schilderen) en 3d (zoals boetseren of beeldhouwen), muziek, dans en circus.

[i]Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze Hyves, Twitter, LinkedIn en Facebook.[/i]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten